Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Handel og kontor

Uddannelse du kan tage som voksenlærling

Handelsuddannelsen giver en grundlæggende viden om den handel, der foregår mellem virksomheder. Her lærer elever at repræsentere en virksomhed som mellemhandler mellem den og dens kunder og leverandører. Eleverne lærer også at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter, arbejde med logistik samt at indkøbe varer i passende mængder. Kontoruddannelsen giver en grundlæggende viden om administration og økonomi. Elever lærer også om kontakt med kunder, service og hvordan de arbejder med tekstbehandling, regneark, databaser og andre it-programmer.

Handelsuddannelser tager som udgangspunkt 3 år. Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet er delt op i to dele - en 1. del og en 2. del, som begge varer 20 uger. Efter grundforløbet følger et hovedforløb, som veksler mellem praktik i en virksomhed og skoleophold. Voksenlærlinge skal ikke tage 1. del af grundforløbet, og afhængig af relevant erhvervserfaring vil uddannelsen forkortes. Kontoruddannelsen tager som udgangspunkt 4 år med vekslen mellem skole og praktik.

Under praktikperioden vil arbejdsgiver modtage et tilskud på 30 kr. eller 40 kr. i timen til medarbejderens løn. Både handels-og kontoruddannelsen er på voksenlærlingelisten, hvilket betyder, at arbejdsgiver kan modtage tilskud til en voksenlærling uanset om vedkommende er ufaglært beskæftiget eller ledig. Derudover kan virksomheden modtage lønrefusion på op til 5.150 kr. pr. skoleuge fra AUB.

Der er stor efterspørgsel på elever og lærlinge inden for handel og kontor, hvilket betyder, at der er gode jobmuligheder. At indgå uddannelsesaftale med en voksenlærling, kan for virksomheden ses som en rekrutteringskanal, hvor virksomheden har mulighed for at forme den kommende medarbejder fra start.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.