Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Hvordan bliver jeg voksenlærling?

 Læs her, hvordan du trin for trin bliver voksenlærling

Den kommende voksenlærling skal først finde en uddannelse. Borgere, der kommer fra ledighed, kan vælge hvilken som helst uddannelse. Ufaglærte i beskæftigelse kan kun tage uddannelser, der fremgår af listen over fordelsuddannelser. Se listen her.

Den kommende voksenlærling skal have foretaget en realkompetencevurdering (RKV) på uddannelsen, så den kommende arbejdsgiver kan se, at borgeren er klar til at tage en uddannelse. Som borger har du måske allerede erfaring og kompetencer inden for faget.
 
Det vil realkompetencevurderingen også vise, og derudfra bliver der tilrettelagt en individuel uddannelsesplan, hvis varighed afhænger af, om erfaring og kompetencer kan erstatte fag og lignende.
 
I uddannelsesplanen vil det således fremgå, hvor lang tid uddannelsen forventes at vare.

Ledige borgere skal selv, eller via jobcenterets støtte, finde en virksomhed.
 
Borgere der allerede er i beskæftigelse, skal blot introducere muligheden for egen arbejdsgiver.

Forud for ansættelsen skal arbejdsgiver og borger underskrive en uddannelsesaftale, der beskriver voksenlærlingeforløbets varighed, løn, arbejdstid, mv. i et juridisk bindende dokument.

Voksenlærlingen er nu klar til at påbegynde sit forløb med skiftevis arbejde og uddannelse.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.