Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Voksenlærling

Voksenlaerling Til Hjemmesiden Ny

Voksenlærlingeordningen giver mulighed for, at en person over 25 år kan gennemføre et lærlingeforløb med skiftevis skole-og praktikperioder og herunder som minimum få fagets ufaglærte mindsteløn. Den typiske voksenlærling er ikke-faglært, men ordningen gælder også borgere med uddannelse eller beskæftigelse.
 
I voksenlærlingens praktikperioder kan virksomheden, som voksenlærlingen har indgået uddannelsesaftale med, få et tilskud til voksenlærlingens løn på 45 kr. i timen. I voksenlærlingens skoleperioder kan virksomheden få refusion via AUB-reformen på op til 5.150 kr. pr. skoleuge.

  • En ledig borger, der ikke i forvejen har en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse.
     
  • En ledig borger, der i forvejen har en erhvervsuddannelse eller videregående uddannelse, men som ikke har brugt uddannelsen de seneste 5 år.
     
  • En ledig borger, der i forvejen har en erhvervsuddannelse eller videregående uddannelse, men som har været ledig i over 6 måneder.
     
  • En beskæftigede borger, der ikke i forvejen har en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse. Det kræver dog, at den ønskede uddannelse er på listen over fordelsuddannelser, som du kan finde her.

Er du virksomhed eller borger, og er du i tvivl om hvorvidt ordningen er noget for dig, vil vi gerne yde rådgivning.

For spørgsmål om uddannelsesvalg kontakt:
Uddannelsesambassadør
Per Biensø
tlf.: 2055 3660
mail: pebie@ikast-brande.dk.

For tilskud og bevillinger kontakt:
Michelle Dynesen
tlf. 9960 4198
mail: midyn@ikast-brande.dk.

Du er også velkommen til at læse mere her på siden.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.