Guide til håndtering af bekymrende fravær

Ikast Brande kommune har et mål om, at børn og unge skal blive robuste, have mod på livet og udvikle sig i fællesskaber. Den daglige skolegang er et led i at nå dette mål. Derfor er det vigtigt at hurtigt spotte og handle på bekymrende fravær fra skolen.

Bekymrende fravær er ikke kun skolens ansvar. Ansvaret skal deles med dem, der i kommunalt regi har en mulighed for at hjælpe et barn ud af en uheldig udvikling, når forældrene har behov for redskaber til at løfte opgaven.

Formålet med vejledningen er at sikre en ensartethed omkring håndteringen af bekymrende fravær samt få klare retningslinjer for de berørte medarbejdere i kommunen, så det bekymrende fravær minimeres.

Du kan læse "Guide til håndtering af bekymrende fravær her (pdf)