Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Home-Start Familiekontakt

I Ikast-Brande Kommune vil vi gerne sætte fokus på initiativer, som yder tidlig indsats og styrker det aktive medborgerskab. Derfor har Børne- og familieafdelingen etableret et samarbejde med den frivillige organisation Home-Start Familiekontakt.

Forældre støtter forældre

Home-Starts formål er at yde praktisk hjælp og støtte til småbørnsfamilier, som er i en presset situation. Idéen er, at personer som selv er forældre - og har et overskud - bruger dette overskud til at støtte andre forældre, så de får genetableret deres hverdag og øget tilliden til deres egen forældrerolle.


En lille indsats med stor betydning

Kort fortalt yder den frivillige praktisk hjælp og støtte i 2-3 timer om ugen i en aftalt periode, typisk et halvt eller et helt år. Hjælpen tilrettelægges ud fra, hvad der er familiens behov.


Mange familier har gennem tiden nydt godt af indsatsen fra Home-Start Familiekontakt rundt om i verden, hvilket er dokumenteret i evaluerings- og forskningsrapporter. Familierne får et tiltrængt pusterum, og samtidig øges deres tillid til egen forældrerolle.


Yderligere information om Home-Start

Hvis du ønsker at høre mere om muligheden for at få en familieven eller muligheden for selv at blive frivillig, så kontakt Home-Start på:


Telefonnummer: 25 76 55 56
Hjemmeside: Klik her

Ønskes yderligere information om baggrunden for kommunens samarbejde med Home-Start Familiekontakt, kontakt da Anton Rasmussen, chef for Børne- og familieafdelingen, på telefon 9960 5501 eller e-mail anras@ikast-brande.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.