Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Angst og depression

Hvis du er bekymret for et barn, som måske er ved at udvikle angst eller depression, så kan du her læse mere om Ikast-Brande Kommunes tilbud til børn og unge med begyndende angst og depression.

HVAD

Ikast Brande kommune har et tilbud til børn og unge med begyndende angst eller depression. Tilbuddet rummer råd og vejledning, screening og behandling. Tilbuddet er helt åbent og kræver ikke henvisning.

 

HVEM

Tilbuddet er for alle børn og unge fra 0-17 år (og deres familier). 

Angst og tristhed er helt almindelige følelser i alle mennesker. Men i de situationer, hvor et barn er ved at udvikle angst eller depression, der antager disse følelser en grad, så de forhindrer barnet i at gøre almindelige aktiviteter så som at gå i skole, besøge venner, gå til fritidsinteresser.

Børn med begyndende angst kan ofte stille mange unødige spørgsmål og kræve konstant beroligelse. Her er nogle af de tegn, som man skal være opmærksom på. Oplever du ofte, at dit barn:

  • Er meget bekymret og tænker meget på, hvad der kan gå galt.
  • Foretrækker at være sammen med personer, det kender godt, og er tryg ved og holder sig tæt til forældrene, når de færdes uden for hjemmet.
  • Klager jævnligt over hoved- eller mavepine.
  • Undgår uvante eller vanskelige situationer f.eks. ved at finde på undskyldninger eller blive syge.
  • Har svært ved at sove og tager lang tid om at falde i søvn.

Børn med begyndende depression kan udvise disse tegn: Tiltagende tristhed og manglende mod på livet, trækker sig fra aktiviteter, ændrer adfærd, isolerer sig og oplever manglende energi.

 

HVORDAN - KONTAKT

Kontakt det tværfaglige rådgivningsteam for nærmere hjælp på 30670439, biron@ikast-brande. 

Det tværfaglige rådgivningsteam består af fagfolk, blandt andet psykologer, socialrådgivere og sygeplejersker, som alle har særlig viden om angst og depression. 

Når du kontakter det tværfaglige rådgivningsteam, så vil de sammen med dig vurdere situationen, og hvordan I bedst hjælpes. Der kan eksempelvis tilbydes rådgivningssamtaler, hjælp til selvhjælp og gruppeforløb.

Alle kan kontakte rådgivningsteamet - børn, unge, forældre, pårørende og fagprofessionelle. 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.