Hvad gør du, hvis du er bekymret for et barn eller en ung?

På disse sider kan du læse om, hvordan du skal forholde dig, hvis du får viden eller mistanke om, at et barn udsættes for svigt eller overgreb - eller du vurderer, at barnet har behov for særlig hjælp.

Du kan læse om de signaler og symptomer, som du skal være opmærksom på, og der er desuden vejledning til, hvordan man skal forholde sig, alt efter om man er privatperson/forening, eller om man er offentligt ansat. Du kan også læse om, hvordan du skal forholde dig, hvis situationen er akut.

"Husk - det værste du kan gøre, er ikke at gøre noget ..."

Kontakt

Hvis du er bekymret for et barn og i tvivl om, hvad du skal gøre, kan du kontakte Familierådgivningen og få råd og vejledning.

Familierådgivningen telefonnummer: 99 60 55 00

Åbningstider:
Kl. 9.30 - 14.00 mandag, tirsdag

Lukket onsdag

Kl. 9.30 - 17.00 torsdag
Kl. 9.30 - 13.00 fredag

Hvis du vil sende en underretning

Hvis du vil sende en underretning til kommunen, skal du udfylde og sende én af disse underretningsskemaer, alt efter om du sender underretningen som privatperson eller som offentligt ansat (praktiserende læge, psykolog mv.):

Skema - privatpersoner og foreninger        Skema - offentligt ansatte

Skemaet ska sendes via e-mail til: underretning@ikast-brande.dk

Hvis sagen er akut

Hvis du får viden eller mistanke om, at et barn eller en ung udsættes for voldige eller seksuelle overgreb, så er situationen akut, og du skal ringe til Familierådgivningen på telefonnummer: 30 67 04 07.

Udenfor Familierådgivningens åbningstid kontaktes Midt- og Vestjyllands Politi på
telefonnummer: 96 14 14 48.

Brande administrationsbygning ||  Nørre Snede administrationsbygning

E-mail og Digital Post

Kontakt ved generel henvendelse (uden cpr.nr.)
Kontakt ved personlig henvendelse (med cpr.nr.)

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Ikast-Brande kommune, som vedrører Borgerservice. Så kan vi vejlede dig. Vær opmærksom på, at vi ikke må behandle spørgsmål, hvor der indgår personfølsomme oplysninger.