Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Tilskud til pasning af egne børn

Retningslinjer for tilskud til pasning af egne børn i eget hjem

 

I Ikast-Brande Kommune kan du søge om tilskud til pasning af egne børn i eget hjem. Tilskuddet gives til børn indtil de er 2 år og 9 måneder.

Der kan maksimalt udbetales tilskud til tre børn i samme husstand og kun ét tilskud pr. barn. Tilskuddet er skattepligtigt, og i 2020 er tilskuddet på 1.972 kr. om måneden i 12 måneder.

Tilskudsperiodens længde skal være minimum 8 uger og maksimalt 1 år.

Du skal søge tilskuddet med mindst én måneds varsel til den 1. eller 16. i en måned.

Den forælder der ansøger, skal kunne dokumentere tilstrækkelige danskkundskaber og kan ikke modtage tilskuddet samtidig med offentlig forsørgelsesindkomst (barselsdagpenge, kontanthjælp, førtidspension og SU) eller have en arbejdsindtægt. Tilskuddet er således et alternativ til at stå til rådighed og have tilknytning til arbejdsmarkedet.

Du kan få tilskud hvis:

  • Du har opholdt dig i Danmark i 7 ud af de sidste 8 år (det gælder dog ikke personer, der er berettiget til ydelsen efter EU-retten)
     
  • Du ikke har anden indkomst

 Du kan søge om tilskud til pasning af egne børn i eget hjem her: online blanket 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.