Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Tekstilindustrien i Ikast

Ikast-Brande Kommune har i samarbejde med Museum Midtjylland og Niras A/S indsamlet og dokumenteret den kollektive viden om tekstilindustrien, der findes i Ikast. En viden, som med tiden risikerer at forsvinde fra befolkningens fælles bevidsthed.

Arbejdet med at samle op på tekstilindustriens historie, registrere de gamle industribygninger og interviewe borgere og erhvervsdrivende i Ikast har udmøntet sig i:

  • Et digitalt kort med tekstilindustriens bygninger
  • Et  hæfte om tekstilindustrien i Ikast og de registrerede bygninger
  • En række ideer til en videre udvikling og nye tiltag der skal inspirerer borgere, foreninger og virksomheder til at udvikle videre på fortællinger om Tekstilindustriens Ikast (er under udarbejdelse).

 

Digitalt kort med tekstilindustriens bygninger

Ikast Brande Kommune har kortlagt og registreret 106 bygninger fra tekstilindustrien, der ligger inden for afgrænsningen af det værdifulde kulturmiljø i Ikast midtby i Ikast-Brande Kommuneplan 2017-2029. På det digitale kort nedenfor kan du se bygningerne.

På kortet er registreret følgende fabrikstyper: Fritliggende fabrik, Bag-/udhusfabrik, Kælderfabrik, Administration/Bolig, Historisk bygning (nedrevet) og Andet.
Du kan læse mere om de forskellige fabrikstyper og metoden for registreringen her

 

Vejledning til kort:

  • Du kan søge på adresser i boksen "Søg adresse" i kortets øverste højre hjørne.
  • Du kan tænde og slukke for de 5 forskellige fabrikstyper i kortets lag ved at trykke på knappen i kortets øverste venstre hjørne. Temavælger Kort
  • Du kan skifte mellem standard baggrundskort og luftfoto ved at trykke på det lille kort i kortets nederste hjørne.

 

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Lilian Ebbesen
Planlægger og arkitekt 
E-mail: liebb@ikast-brande.dk
Direkte telefon: 9960 3305

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.