Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse: Byrådet studerer ambitiøs udviklingsplan i Ringkøbing-Skjern Kommune

Torsdag den 26. april tog Ikast-Brande Kommunes Byråd på studietur.

  Helsidet Billede

Himlen var blå og humøret var højt. Turen gik til den helt nye bydel "Ringkøbing K" i Ringkøbing. Anledningen var det igangværende arbejde med udviklingsplanen for Brande Syd. Hvad skal man tænke på, når man starter et sådan projekt? Hvordan har samspillet mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og partnerselskabet Ringkøbing K været? Hvad gør man for at tiltrække tilflyttere, og hvordan har man håndteret vandet i området?

Natur før huse
I løbet af de sidste 3 år har Ringkøbing K omdannet et tidligere landbrugsareal til et stort, rekreativt naturområde med enge, skov, søer, bærhaver, frugtlunde og stisystemer. Borgerne i Ringkøbing har allerede indtaget området som en velkommen rekreativ forlængelse af den eksisterende by. Ringkøbing-Skjern Kommunes målrettede arbejde for, at den nye bydel fra starten skulle være en integreret del af de lokale borgeres dagligdag, er derfor lykkedes.

Boliger i naturen
I 2016 solgte man de første byggegrunde til private investorer og udviklere, der skal opføre boliger i den ny anlagte natur. Ambitionen er, at der både skal være ejer-, leje- og andelsboliger, så der bliver boliger for enhver i den nye naturbydel. Naturbydelen Ringkøbing K udvikles i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg, så der er økonomisk rygstøtte. "Modellen kan sagtens kopieres også uden fondsmidler" fortalte projektdirektør Peter Kjølby, og han fortsatte: "man skal så finde en anden økonomisk stærk partner, men de findes også derude".

Is i maven
Hvad gør I for at tiltrække tilflyttere, og hvordan håndterer I vandet i området? Er der overhovedet købere til boliger uden egen have? Det var nogle af de spørgsmål som optog Ikast-Brande Kommunes politikere og embedsfolk. Kort sagt: Hvor meget is i maven er nødvendigt, når man planlægger så ambitiøst og nytænkende?

"Man skal have en del is i maven" svarede forhenværende borgmester, Iver Enevoldsen, med et smil, "men det kan betale sig at være tålmodige, holde fokus på visionen, og tro på planen også når andre tvivler. Interessen for området er stor, og vi tror i den grad på brandingværdien".

Det var et inspireret og optimistisk rejseselskab som steg på bussen efter en lang dag i bosætningens tegn. Hjemme i Brande igen, fortsættes arbejdet med at lande en masterplan for Vandets Vej i Brande Syd og på udviklingsplanen for bosætning i området. Med sig hjem havde embedsfolkene bl.a. nedenstående inspiration:

Ringkøbing K - syv visionspunkter:

• Byudviklingen og byggeri skal være af høj kvalitet

• En eksperimenterende, tæt og lav bebyggelsesform skal supplere de traditionelle parcelhusudstykninger

• Byudvikling og byggeri skal være bæredygtigt både i forhold til miljø og ressourcer, socialt sundhedsmæssigt og økonomi

• Energi- og forsyningssystemer som minimum skal leve op til fremtidens krav om energioptimering, CO2-neutralitet, vandafledning mv.

• Byudvikling og byggeri sker i respekt for og i samspil med det omgivende landskab, fjorden og de kystnære interesser

• Områdets rekreative værdi skal løftes af et naturområde mod sydøst

• Borgere og øvrige aktører deltager aktivt i byudviklingen.


FAKTA
Udvikling af Naturbydelen Ringkøbing K varetages af partnerselskabet Ringkøbing K Aps, som ejes af Ringkøbing-Skjern Kommune (25%) og Realdania By & Byg (75%).
Ringkøbing K ApS ledes i dagligdagen af et projektsekretariat i tæt samarbejde med de to ejere. Projektsekretariatet består af projektdirektør Peter Kjølby og chefkonsulent Ann Hein. Herudover er der løbende tilknyttet eksterne rådgivere til konkrete opgaver.

Har du spørgsmål, kan du kontakte

Jeanette Ishi Lehn, planlægger og arkitekt - tlf. nr.: 9960 3311

 Byraad I Ringkoebing

 Pressemeddelelse udsendt den 08-05-2018

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.