Forslag til Kommuneplan 2017-2029

Forsidebanner, forslag i høring

Ikast-Brande Kommuneplan 2017-2029 er en digital kommuneplan, som du finder på følgende adresse:

www.forslag.kommuneplan.ikast-brande.dk

Den 24. april 2017 godkendte Byrådet et forslag til en ny kommuneplan. Forslag til Ikast-Brande Kommuneplan 2017-2029 er byrådets forslag til, hvordan kommunen skal udvikle sig fysisk de næste 12 år.

Planforslaget er i høring fra den 24. maj til og med den 19. juli 2017.

Link til afsnit længere ned på siden:

Din Kommune har en plan for udviklingen af by og land
Det betyder planen for dig

Har du ændringsforslag eller bemærkninger
Gå i Tekstilindustriens Fodspor i Ikast

Din Kommune har en plan for udviklingen af by og land

Hvert 4. år vedtager vi en ny kommuneplan, der fortæller, hvordan din kommune skal udvikle sig de næste 12 år.

I kommuneplanen kan du blandt andet se, hvordan byerne og landsbyerne kan udvikle sig, og hvor du kan bygge. Du kan også se, hvor du kan rejse skov, og hvilke naturområder og kulturhistoriske værdier, vi skal passe på.

En plan med mange emner
I planen finder du byrådets bestemmelser og retningslinjer inden for en række emner, bl.a.:

• Byudvikling
  • Erhverv
  • Landsbyer
  • Bæredygtighed
  • Landbrug
  • Energi
  • Natur
  • Landskab
  • Kulturspor
  • Friluftsliv
  • Trafik og teknik
  • Kommuneplanrammer

Det er nemt at finde oplysninger i kommuneplanen - uanset om du er rådgiver, ejendomsmægler, organisation, projektudvikler, virksomhed, eller privat person. Klik på den knap på forsiden, der passer bedst til dig, og du er straks videre til de relevante informationer.

Det betyder planen for dig

Kommuneplanen indeholder bestemmelser og retningslinjer for de forskellige arealer i kommunen. Der er bl.a. bestemmelser for boligområder og erhvervsområder i byerne og landsbyerne. I planen kan du derfor se, hvordan du kan benytte din ejendom, og hvordan din nabo kan benytte sin.

Har du ændringsforslag eller bemærkninger

Forslaget til Kommuneplan 2017-2029 er en delvis revision af den gældende kommuneplan og er i offentlig høring til onsdag den 19. juli 2017.

Send dine bemærkninger eller ændringsforslag til de emner, vi har i høring, så vi har dem senest den 19. juli 2017.

Send pr. email til: kommuneplan@ikast-brande.dk
eller til postadressen: Ikast-Brande Kommune, Planafdelingen, Centerparken 1, 7330 Brande.

Gå i Tekstilindustriens Fodspor i Ikast
Torsdag den 8. juni 2017 afholdt Ikast-Brande Kommune et arrangement om tekstilindustriens unikke kulturarv i Ikast. Arrangementet fandt sted i Ikast i Niels Mikkelsens Trikotagefabrik, Strøget 61 i Ikast.

• Velkomst, v/Borgmester Carsten Kissmeyer og direktør Bent Mikkelsen
  • Tekstilindustriens udvikling i Ikast, v/Kristine Holm-Jensen, Museum Midtjylland
  • SYLAB - et eksperimenterende lab for innovativ mode- og tekstilproduktion, v/SYLAB
  • At være en del af tekstilindustriens opblomstring, v/direktør Niels Laurits Thygesen
  • Vand, vin og wraps
  • Byvandring - byen set med tekstiløjne

Læs mere om Tekstilindustriens Ikast
i det hæfte, vi har lavet sammen med Museum Midtjylland og NIRAS A/S.

Du finder hæftet her: Hæfte om Tekstilindustriens Ikast

Har du spørgsmål, kan du rette dem til Planafdelingen:

Lilian Ebbesen
Planlægger
E-mail: liebb@ikast-brande.dk
Direkte telefon: 9960 3305

Fax:9960 4040

E-mail: post@ikast-brande.dk
Sikker mail: sikkerpost@ikast-brande.dk
Se hvordan du sender sikker post

Brande administrationsbygning

Nørre Snede administrationsbygning

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Ikast-Brande kommune, som vedrører Borgerservice. Så kan vi vejlede dig. Vær opmærksom på, at vi ikke må behandle spørgsmål, hvor der indgår personfølsomme oplysninger.