Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Byfornyelse Stationsområdet

Visionen for Stationsområdet i Ikast er, at skabe et karakterfuldt bymiljø sammensat af tydelige steder med stemning, sammenhæng og synergi. Stationsområdet skal danne trygge og inspirerende rammer om menneskers hverdagsliv, besøg og gennemrejse.

Stationens Forarealer_Visualisering Perron 7430Visualisering fra Helhedsplanen Perron 7430

 

Byfornyelsen ved Stationsområdet i Ikast er en såkaldt Områdefornyelse. Områdefornyelsen er baseret på helhedsplanen "Perron 7430 - en plan for den fysiske udvikling af stationsområdet i Ikast" der er vedtaget af Byrådet i august 2015. Du kan se helhedsplanen her.

 

Program OmrådefornyelseOmrådefornyelsen er beskrevet i

PROGRAM for Områdefornyelse ved Stationsområdet i Ikast - Perron 7430.
Du kan se programmet her

 

Inddragelse af borgere og aktører

Det er en forudsætning for en områdefornyelse, at interessenterne i området inddrages i planlægning og gennemførelse af indsatsen. Ved at inddrage de private kompetencer og midler tidligt i processen kan der ske en ansvarliggørelse af de berørte borgere, virksomheder og organisationer, der sikrer en fortsat udvikling i området - også efter at de offentlige investeringer ophører. 
Områdefornyelse er beskrevet i Lov om byfornyelse og udvikling af byer i kapitel 2. Du kan læse mere om områdefornyelse ved Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen her.

Ikast-Brande Kommune har gennem projektet arbejdet aktivt med at inddrage borgere og aktører.  Hele projektet Perron 7430 er udarbejdet på baggrund af flere workshops med borgere og andre interessenter siden 2014 og der har løbende været afholdt borgermøder, cafemøder og events. Eksempelvis blev der i september 2017 holdt kulturnat i Den gamle Stationsbygning med hjælp fra frivillige. Realiseringen af første fase med Strøget og Lille Torv blev fejret med gløgg og æbleskiver en onsdag eftermiddag i december 2017 og en hverdagsaften i maj 2018 blev fase 2 af projektet skudt i gang med kaffe og rabarberkage udenfor stationen. 

 

Nyhedsbreve

Du kan følge med i projektet i Kommunens Nyhedsbreve som sendes ud til lokale borgere og aktører via E-boks. Du kan også finde nyhedsbrevene her.

 

Kulturnat den 29. Sept 2017   Kulturnat den 29 Sept 2017  Billeder fra Kulturnat i Den Gamle Stationsbygning den 29. september 2017.

Cafe de. 29 Maj 2018  Cafe den 29. Maj 2018 Billeder fra startskuddet til fase 2 foran stationen den 29. maj 2018.

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte Planlægger Iben Hammeleff på mail: ibham@ikast-brande.dk eller telefon 9960 3303.

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.