Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Visionsproces og analyser

Visionsproces i Bording

Formålet med visionsarbejdet var at udvikle en ny vision for Bording, som gentænker byens profil og viser, hvordan byen kan reetablere og udvikle sig til en attraktiv by - lokalt såvel som regionalt. Visionsforslagene skal være visionære og udfordre byens selvforståelse samt komme med nye og udefrakommende perspektiver på, hvor byen kan bevæge sig hen, og hvordan den kan gøre det. 
 

Herunder kan du læse mere om visionsprocessen: 

 Luftfoto Bordin

 

Visionsprocessen
I starten af oktober 2011 besluttede Byrådet i Ikast-Brande Kommune at igangsætte en visionsproces i Bording. Processen gennemføres i samarbejde med Realdania i perioden december 2011 til sommeren 2012 og vil folde sig ud som et tæt samarbejde mellem borgere, Kommune og eksterne eksperter.

 

Processen er designet af konsulentfirmaet Hausenberg, som også vil være tilstede ved borgermøder og workshops.

 

For at skyde processen i gang holdt kommunen i december 2011 et åbent borgermøde i Bording hallen. Borgermødet blev afholdt dels for at fortælle borgerne i Bording om det forestående samarbejde med Realdania, dels for at indsamle lokal viden om byen, til den analyse som rådgivningsfirmaet Hausenberg har udarbejdet som grundlag for visionsprocessen.

 

Du kan læse mere om visionsprocessen i Bording her

 

Tilbage til toppen

 

Analyse af Bording og ramme for visionsarbejdet
Ikast-Brande Kommune og rådgivningsfirmaet Hausenberg har sammen lavet en analyse af Bording "Livet i Bording", og en ramme for visionsopgaven "Ny Fremtid for Bording".

 

Se analysen og forundersøgelsen til visionsopgavenanalysen "Livet i Bording - Transformation og gentænkning af byprofil" her

 

Se hovedspørgsmål og rammer for visionsopgaven "Ny Fremtid for Bording - Transformation og gentænkning af Bordings byprofil" her

 

Se bilag her: Strukturplan Bording NordErhvervsudtrækErhvervshjul,Foreningshjul

 

 Post-it med borgercitat

 

Analysen og rammen for visionsopgaven ligger nu klar til videreudvikling hos processens ni eksterne eksperter og Bordings Portnerpanel. Eksperterne, der er fordelt på tre teams, og Bording Portnerpanel skal mødes på to udviklings workshops den 17. april og
den 1. juni 2012.

 

 Tilbage til toppen 

 


Ekspertteams
Processen er baseret på ni eksterne eksperters friske øjne på Bording. De ni eksperter er fordelt på tre teams, og hvert team skal komme med et bud på en ny fremtid for Bording.

 

De 9 eksperter er bestående af byplanlæggere, sociologer, filosoffer, fremtidsforskere, en billedkunstner og en specialist i regional erhvervsudvikling.

 

For at få så nuanceret en fremtidsvision som muligt er de tre hold forpligtet på hver deres vinkel på byen. Det ene hold har frivilligheds- og fritidsvinklen, det andet betragter Bording fra en regional erhvervs udviklingsvinkel og det tredje hold skal se på Bording fra en musisk (kunst og kreativitet) vinkel.

 

De tre ekspertteams: 

  • Transform
  • UiWE
  • Bascon Metopos

 

Du kan læse mere om eksperterne i beskrivelsen af visionsprocessen her

 

 Tilbage til toppen

 

Første bud på visioner for Bording - midtvejs i processen
Eksperterne besigtigede Bording den 13. marts. Siden har de arbejdet på deres første bud på en vision for Bording.

Tirsdag den 17. april præsenterede de tre eksperthold deres foreløbige arbejde for et portnerpanel bestående af 25 frivillige borgere fra Bording. Eksperter og Portnere mødtes på skolen under en 5 timer lang workshop.

 

Eksperternes tre midtvejspræsentationer spændte vidt, overskrifterne var:

  • "Bording - den bedste by at bo i for familier"
  • "Bording Kulturlandskab"
  • "Bording United - Kaospiloterne på bordingensisk"

 

Se midtvejspræsentationerne her

 


Portnerne gav feedback på arbejdet og Eksperterne rejste hjem med masser af konstruktive kommentarer og relevante spørgsmål, som skal bidrage til at målrette visionerne endnu mere.

 

 Tilbage til toppen 

 

 
Pressemeddelelser om projektet

 

 

 

Tilbage til topppen

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.