Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

"Stationsbyer i forandring"

Stationsbyerne skal turde kaste sig ud i det nye og bruge forandringerne til at lade sig føre et nyt sted hen – fysisk, såvel som organisatorisk og mentalt.

Copyright fotograf Morten Pedersen, Grala© Grala/Morten Pedersen

Den 27. august 2014 inviterede Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen, Realdania og Ikast-Brande Kommune interesserede kommuner, rådgivere og ildsjæle til konference om de mindre stationsbyers fremtid.

Carlberg/Christensen har i samarbejde med Ikast-Brande Kommune, Realdania og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samlet en række af de centrale pointer, overvejelser og spørgsmål i en opsamling fra konferencen.


Du kan downloade opsamlingen fra konferencen her:

Opsamling Stationsbyer i forandring

Forside Af Opsamling Til Hjemmeside

 

Du kan downloade Professor Tom Nielsens oplæg her:

Stationsbyerne og det nye DanmarkskortDu kan downloade oplæggene fra de fire casebyer her:

Case 1 Glamsbjerg -  Forskydning af hovedgadens centrum

Case 2 Kolind - 30 butikker til 1.800 indbyggere

Case 3 Durup - Fra program til exit-strategi

Case 4 Bording - Organisatorisk, kulturel og fysisk transformation

 

Konferencemateriale: 

Du kan se og downloade det udleverede konferencehæfte her. 

 

Fotos fra konferencen

Debat mellem borgmester Carsten Kissmeyer og minister Carsten Hansen.    På konferencen fik alle deltagere en personlig stol, som de skulle sætte deres navn på og tage med i løbet af dagen  

Frokosten på den såkaldte brandtomt midt i Bording Stationsby   Omfartsvej eller ej? Workshop om Kolind i en af hovedgadens butikker.

Hvordan udvikler man exit-strategi for områdefornyelse? Workshop om Durup i missionshuset.   På vej til workshop i stationsbygningen.

Hvad gør man, når hovedgadens centrum forskyder sig? Workshop om Glamsbjerg i den tidligere stationsbygning.    Hvordan ser fremtidens byrum ud i stationsbyen? Workshop om Bording og vinderprojektet Bording+ i forsamlingshuset.

Afsluttende paneldebat i Bording Friluftsbad   Debat på poolkanten i Bording Friluftsbad

IMG_5629_lille   Ekspertpanelet fra venstre: Tom Nielsen fra Arkitektskolen Aarhus, Karina Kisum Jensen fra Ikast-Brande Kommune og Henrik Engedahl fra Ikast-Brande Kommune.
© Grala/Morten Pedersen

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.