Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Arkitektkonkurrencen

Ikast-Brande Kommune, Realdania og Ministeriet for by, bolig og landdistrikter går sammen om at skabe nye rammer om det spontane møde mellem mennesker i det gamle centrum i Bording. Der skal skabes nye forbindelser mellem de aktive områder i byen – idrætshallen, dagligvareforsyningen og skolen. Den tidligere aktive handelsgade – som nu er funktionstømt – omdannes til en attraktiv boliggade.

Det var med stort engagement, at Ikast-Brande Kommune, Realdania og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter bød fem udvalgte teams velkommen til konkurrencen 'Nyt centrum i Bording'. Ambitionen var at sætte nye standarder for, hvordan Bording og lignende stationsbyer kan gentænkes med fokus på det gode familie- og fritidsliv.


En enig dommerkomité har i maj 2014 udpeget Gottlieb Paludan Architects forslag som vinder af konkurrencen "Nyt centrum i Bording".

Billedet viser skitse - vedr. byfornyelse i Bording

Forslaget er udarbejdet i samarbejde med landskabsarkitektfirmaet BOGL Bang & Linnet og Rådgivende Ingeniører MOE.

Du kan læse pressemeddelsen her

Du kan læse mere om vinderprojektet her

Du kan læse Juryens betænkning her

 

Konkurrenceprogram

Du kan se programmet for arkitektkonkurrencen her

Du kan se bilag til programmet her

 

konkurrenceprogram Bording

 

Baggrund for konkurrencen

Ikast-Brande Kommune ansøgte i juli 2013 Realdania om 9.5 mio. til støtte til en arkitekt konkurrence og efterfølgende realisering af projekter i bymidten. Den 03. september 2013 bevilligede Realdania støtten og fase 2 er nu indledt. Se pressemeddelelse her

Arkitektkonkurrencen var i EU udbud
Ikast-Brande Kommune indbød i samarbejde med Realdania og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter ansøgere til konkurrencen "Nyt centrum i Bording". Konkurrencen skal vise, hvordan stationsbyen Bording kan omstilles fra at være en handels- og industriby til en aktiv familie- og pendlerby.

Ikast-Brande Kommune sendte den 11. nov. 2013  arktitektkonkurrencen "Nyt Centrum i Bording" i EU udbud.

Du kan se EU udbuddet her

Fristen for modtagelse af projekter og ansøgninger om deltagelse var den 10 dec. 2013 kl. 16.00.

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.