Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Biogasplanlægning

I Ikast-Brande Kommune planlægger vi for biogasanlæg da vi ønsker, at landbruget forbliver et stort aktiv i kommunen. Vi ønsker at udnytte den grønne energi, som landbruget kan skabe med biomassen, så den grønne energi fortrænger fossil energi. Dette skal ske i respekt for omgivelserne, så biogasanlæg ikke er til gene for naboer, dyr og landskab.

For at Ikast-Brande Kommune kan være så godt forberedt som muligt, når en investor melder sig på banen, har vi den første planlægning klar i form af en udpegning af lokaliteter i kommunen, hvor det vil være bedst at placere et fælles biogasanlæg. Det er vigtigt, at borgere og investorer kan se i den kommunale planlægning, hvor det vil kunne lade sig gøre at placere et fælles biogasanlæg.

 

Områderne til placering af fælles biogasanlæg er udpeget i Ikast-Brande Kommuneplan 2017-2029. Her kan du læse mere om planlægningen for biogasanlæg samt byrådets mål og retningslinjer.

 

Biogasanlæg i kommunen
I Ikast-Brande Kommune er der 3 biogasanlæg

  • Biogasanlæg ved Grarupvej Øst
  • Biogasanlæg ved Blåhøj
  • Gårdbiogasanlæg ved Munklinde

 

Du kan desuden læse mere om biogasanlæg i Naturstyrelsens to pjecer:

Pjece biogas - arkitektur og landskab   Pjece biogas - eksemplerBiogasanlæg - arkitektur og landskab

Biogas i danske kommuner - Afprøvede løsninger

 

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Ikast-Brande Kommune:

Lindy Tanvig
Planlægger og arkitekt
E-mail: litan@ikast-brande.dk
Direkte tlf.: 9960 3308

 

Tilbage til toppen

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.