Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sundheds- og brandfarlige boliger

Faldefærdig bygning

Byfornyelsesloven påbyder kommunerne at sikre, at der ikke er nogen, der bebor eller opholder sig i en bygning, der er sundheds- eller brandfarlig at opholde sig i.

I Ikast-Brande Kommune har vi valgt at oprette "Boliggruppen" til varetagelse af en del af byfornyelsesloven.

Formålet med Boliggruppen er, at:


• forhindre beboelse og ophold i sundheds- og/eller brandfarlige boliger
• forskønne områder i form af fjernelse af skrot og affald
• tilskynde nedrivning af erhvervsbygninger, som ikke længere benyttes, og som er beliggende i byer med færre end 3.000 indbyggere

Hvad angår at forhindre beboelse og ophold i sundheds- og eller brandfarlige boliger, så behandler Boliggruppen de henvendelser, der kommer fra koordinationsgruppen, ejere og naboer m.v., og boliger som Boliggruppen selv opsøger.


Bygningsmyndigheden behandler de henvendelser, som kommer fra beboere af potentielt sundheds- og/eller brandfarlige boliger.


I visse tilfælde kan Ikast-Brande Kommune yde tilskud til ejers egen nedrivning af en nedslidt bolig eller en bolig, der er sundheds- og/eller brandfarlig.


Skimmelsvamp er en typisk årsag til, at en bolig bliver sundhedsskadelig - se evt. mere her: skimmelsvamp

 

Ved spørgsmål til Boliggruppens arbejde kan du kontakte Grundsalg - Lone Hyldig Jaszczak - 9960 3304 - lojas@ikast-brande.dk 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.