Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Skorstensfejer

Er din skorsten i brug, skal den renses af en skorstensfejer mindst én gang om året. Du har som ejer af ejendommen pligt til at betale den fastsatte takst for brandpræventive tilsyn og fejninger.

Gebyr for skorstensfejning

Skorstensfejermesteren, sørger for at gebyret bliver opkrævet over din ejendomsskattebillet. Når du modtager din ejendomsskattebillet, vil gebyret for det lovpligtige skorstensfejerarbejde altså være medregnet. Har skorstensfejermesteren lavet arbejde udover den lovpligtige fejning, skal du afregne direkte med skorstensfejermesteren.

 Link til takstbladet

Telefon 113Skorstensfejermester Keld Pletbjerg, tlf. 9642 0940, mobil 4061 5647 for 
gammel Ikast og Brande Kommune.


Skorstensfejermester Erik Christiansen på 7573 1828 mobil 2032 1105 for
gammel Nørre Snede Kommune.

 

Hvordan bliver min skorsten renset?

Skorsten og kanal skal fejes ind til materialet. Hvis der sidder hård sod tilbage efter fejning, kan det give anledning til ild i skorstenen. Derfor skal der benyttes specialværktøj til at fjerne den hårde sod. Når denne opgave er slut, skal soden ved ildstedet også fjernes og røgrøret renses, så der er fri passage for røgen.

Ny pejs eller brændeovn

Skorstensfejermesteren skal kontaktes, hvis du skal have brændeovn eller pejs i dit enfamilieshus. Skorstensfeje-rmesteren skal nemlig syne brændeovnen eller pejsen, inden den tages i brug.Ved besøget skal skorstensfejeren tjekke om skorstenen er intakt, spjæld virker, røgrør og kanaler skal være tætte og ildstedet uden mangler og fejl.
Et godt råd
Hvis du fyrer med brænde, brug da kun tørt reelt brænde og kom lidt på ad gangen. Tilpas forbrændingen, sørg for luft til ildstedet, så skorstenen ikke oser og soder

Afmelder din skorsten

Nogle skorstene bliver nedlagt ved f.eks. naturgas installation - Husk da at  afmelde din skorsten. 
Dit ildsted skal være fysisk afbrudt fra skorstenen, før du kan afmelde den lovpligtige skorstensfejning. Ønsker du at afmelde skorstensfejning af din skorsten og ildsted, skal du kontakte din skorstensfejer.

Husk at tilmelde skorstenen igen, hvis den på ny skal benyttes, så en eventuel fugleredde i toppen af skorstenen kan fjernes.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.