Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Rotter

Rotter kan anrette store skader på en bygning og rotter udgør en sundhedsfare som smittebærere. Kontakt straks kommunen, hvis du ser tegn på rotter på din ejendom.

Rotter koster samfundet mange millioner kroner hvert år. De kan formere sig eksplosivt, æder alt og kan leve overalt. Lovbestemmelser forpligter kommunerne til at varetage rottebekæmpelsen. Husejere har derimod pligt til at holde bygninger i en stand og orden, så de ikke ligefrem inviterer rotter. Der er meget, man selv kan gøre, for at undgå at få besøg af rotter.

Link til Miljøstyrelsens information om rottebekæmpelsen og rottesikring

Forebyggelse frem for gift 
99 % af danske rovdyr, som blandt andet lever af rotter og mus, har rottegift i kroppen. Desuden udvikler rotter resistens, som så betyder, at der skal kraftigere gift til for at komme dem til livs. Det er derfor slut med permanent udlægning af rottegift, samtidig med at rottebekæmpere er forpligtet til at følge en ny resistensstrategi, som bl.a. indeholder at den svageste gift altid skal udlægges først.

Sådan anmelder du rotter

Direkte anmeldelse
Klik her for at anmelde rotter. Du kan også klikke på selvbetjeningsløsningen i den blå boks for at komme til anmeldelsesblanketten.
  
Spørgsmål
Har du spørgsmål eller problemer med anmelde på vores selvbetjeningsløsning, kan du kontakte os på tlf.: 9960 5150
Vi træffes mandag-torsdag kl. 8:00-16:00 og fredag kl. 8:00-13:00.

Vi har brug for din hjælp

Kommunerne har dog brug for hjælp fra borgerne i kampen mod rotter. Derfor har vi sammen med Viborg, Herning, Holstebro, Horsens, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer kommuner gået sammen om en kampagne, der fortæller om, hvad man som borger selv kan gøre for at forebygge mod rotter omkring boligen og begrænse rotternes muligheder for at vokse i antal.
Kampagnen indeholder otte korte animationsfilm. 

Tryk på billedet, så linker du til siden med animationsfilm

Billedet viser Fumle (en mand) , der vil bekæmpe rotter med gift. Når du trykker på billeder, komme du til siden med animationsfilm om rotter

I Rottehandlingsplanen kan du blandt andet læse om lovgrundlaget, de overordnede mål

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.