Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Rotter

Lovbestemmelser forpligter kommunerne til at varetage rottebekæmpelsen. Husejere har pligt til at holde bygninger i en stand og en orden, så de ikke ligefrem inviterer rotter.

Tilsynspligtige ejendomme i landzone besøges hvert år mellem oktober og februar. 

Tilsynspligtige ejendomme er:

  • erhvervsejendomme med dyrehold
  • primærproduktion af fødevarer og foder til dyr
  • opbevaring af foderstoffer til dyr eller opbevaring af planteprodukter, som efterfølgende anvendes til produktion af fødevarer til mennesker.  

Billedet viser en rotte på et stykke reb


 

 

 

 

 

 

 


Grundejeren har forpligtelsen til at rottesikre og renholde sin ejendom. Kommunen udfører rottebekæmpelse i overensstemmelse med reglerne i Miljø- og Energiministeriets lovbekendtgørelse samt kemikalielovgivningen.

Rotter koster samfundet mange millioner kroner hvert år. De kan formere sig eksplosivt, æder alt og kan leve overalt.
Der er meget, man selv kan gøre for at undgå af få besøg af rotter.

Forebyggelse fremfor gift  

En rapport fra Miljøstyrelsen viser, at 99 procent af alle danske rovdyr, som blandt andet lever af rotter og mus, har rottegift i kroppen. Desuden giver brug af gift problemer med, at rotterne udvikler resistens, som så betyder, at der skal kraftigere gift til for at komme dem til livs. 
Det er derfor vigtigt at forebygge, at bestanden af rotter vokser uden at bruge gift.
 
Vi har brug for din hjælp
Kommunerne har dog brug for hjælp fra borgerne i kampen mod rotter. Derfor har vi sammen med Viborg, Herning, Holstebro, Horsens, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer kommuner gået sammen om en kampagne, der fortæller om, hvad man som borger selv kan gøre for at forebygge mod rotter omkring boligen og begrænse rotternes muligheder for at vokse i antal.
Kampagnen indeholder otte korte animationsfilm. 


Tryk på billedet, så linker du til siden med animationsfilm

Billedet viser Fumle (en mand) , der vil bekæmpe rotter med gift. Når du trykker på billeder, komme du til siden med animationsfilm om rotter

Sådan anmelder du rotter

Direkte anmeldelse
Klik her for at anmelde rotter. Du kan også klikke på selvbetjeningsløsningen i den blå boks til højre for at komme til anmeldelsesblanketten.
  
Spørgsmål
Har du spørgsmål eller problemer med anmelde på vores selvbetjeningsløsning, kan du kontakte os på tlf.: 9960 5150
Vi træffes mandag-torsdag kl. 8:00-16:00 og fredag kl. 8:00-13:00.

I Rottehandlingsplanen kan du blandt andet læse om lovgrundlaget, de overordnede mål

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.