Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Regulering af råger

Bylandskabet er meget attraktivt for rågen, da der er gode fødemuligheder og levesteder - særlige i parkerne med græsplæner og enkeltstående træer.

I bymæssig bebyggelse er der et ønske om at holde bestanden af råger på et lavt niveau. Rågerne er meget støjende og at bo ved siden af en rågekoloni kan være forbundet med meget larm fra tidlig morgen til aften. Derudover er fuglenes svineri til stor gene for naboerne.

Det kan være meget vanskeligt at regulerer rågebestanden, da rågen er en forsigtig og klog fugl, der hurtig finder ud af, hvordan farer undgås.
Erfaringen viser, at så snart der er afgivet skud mod bare én råge vil denne eller lyden heraf afholde andre råger fra at fortsætte redebygningen. Jo længere foråret rykker frem, jo større bliver redebygningstrangen, og jo lettere er det at komme på skudhold af rågerne.

Det er en vanskelig balancegang at lave tilpas lidt forstyrrelse i kolonierne på et tidspunkt, hvor fuglene er i gang med redebygningen, så de ikke fortrækker til andre lokaliteter. Dette vil medføre, at problemet kan spredes over et større område med etablering af nye kolonier til følge.


 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.