Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sådan skræmmer du rågerne væk

Rågen er en fredet fugl, ihenholdt til EU-fuglebeskyttelsesdirektivet. Fredningen gælder også æg og unger. Efter forudgående tilladelse må der foretages regulering af voksne råger i det tidlige forår inden redebygning og æglægning.

Lovgivningen administreres af Skov- og Naturstyrelsen. 
Den danske lovgivning åbenr mulighed for regulering af råger, men der er ingen jagttid på dem.

Kontakt
Skov- & Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 Kbh. Ø.
E-mail

Hvad kan du selv gøre?

Når råger er ved at starte en ny koloni, er et godt og simpelt råd, at "stresse" rågerne allerede inden de begynder redebygningen. Det betyder, at lige så snart rågerne begynder at komme regelmæssigt i foråret, skal de skræmmes væk. Skræmmes rågerne hver dag gennem 7-14 dage, helst om eftermiddagen/aftenen, er der store chancer for at rågerne fortrækker.

Hvordan skræmmes rågerne?

Man må prøve sig frem med eksempelvis at gå frem og tilbage omkring træerne, hver gang rågerne sætter sig, klappe i hænderne, slå eller ryste på træerne osv. - det vigtigste er, at fuglene ikke får ro til at bygge rede. Håbet er, at rågerne etablerer sig i de eksisterende kolonier.

Regulering - Tidpunkter

Rågeunger må reguleres i perioden 1. maj - 15. juni efter forudgående tilladelse.

Virker det ikke, kan nedtagning af reder benyttes.
Nedtagning af reder kan fjernes i perioden 1. august - 31. januar uden dispensation.

Nedtagning af reder bør begrænses til nye kolonier og eventuelt i kolonier, hvor generne er meget store. Nedtagningen skal så følges op med forstyrrelser foråret efter, når rågerne starter på redebygning for at komme problemet til livs.


 


 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.