Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Vilde katte

Den vilde danske kat stammer på et eller andet tidspunkt fra en tamkat, som har fået killinger, og uden omgang og kontakt med mennesker, vokser de killinger op og bliver til det, som vi kalder en vildkat. Vildkattene lever ofte et usundt liv med daglig kamp for at finde mad og læ. Der er stort set kun fordele ved at hjælpe, både for kattene og menneskerne der omgås dem. .

Gråstrribet Kat - Hoved 460 Bor du i byen og er du i en længere periode blevet generet af en eller flere vilde katte, kan du kontakte kommunen og mod betaling få kattene indfanget.Der indfanges kun katte i byer. Ikke på landet.

Anmeld
Du skal bruge selvbetjeningsløsningen i den blå boks til højre. Her skal du udfylde en formular, skrive den under og sende den.

Ikast-Brande Kommune rekvirerer indfangning af vilde katte hos Kattens værn. Der kan gå op til 14 dage før man bliver kontaktet af Katten Værn.

OBS
Du skal være opmærksom på at prisen for at få hentet katte er 500,- kr. pr. kat inkl. moms.
Du accepterer betalingen når du har underskrevet formularen og sendt den.

Ved at indfange de vilde katte, undgår man at de udmagrede og syge katte går en pinefuld død i møde.
Kattens Værn opfordrer derfor til, at man ved en ejendom neutraliserer et par stykker af de raske og sunde katte. For på den måde at holde andre katte væk fra ejendommen og at man samtidig sørger for at de ikke kan få killinger.

Dyrenes Beskyttelse.
Juridisk set har kommunen ikke pligt til at forestå indfangning og aflivning af katte. Det fremgår dog af bekendtgørelse nr. 384 af 17. juni 1984 om indfangning og aflivning af vilde katte
§ 2, stk. 3, at indfangning med henblik på aflivning kun må ske efter anmodning fra kommunen, medmindre dyrlægen finder, at aflivning må anses for påkrævet af dyreværnsmæssige grunde. Indfangning med henblik på andre foranstaltninger end aflivning kan ske efter anmodning fra enhver.
Dyrenes Beskyttelse kan eventuelt kontaktes om vilde katte, hvis der er tale om nødstedte dyr.

Kat Og En Pige 113
Tamme katte.
Katte med halsbånd eller øremærkede katte, samt katte, der tydeligt bære præg af at være tamme katte, indfanges så vidt muligt ikke. Går de alligevel i fælden, skal de sættes tilbage på indfangningsstedet.


Diegivende vilde katte.

Diegivende vilde katte indfanges kun, såfremt hele killingekuldet også indfanges.

 

 


 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.