Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Helbredstillæg

 

billede af Fodmassage

Betingelser

For at få helbredstillæg skal du være folkepensionist eller førtidspensionist, hvor førtidspensionen er ansøgt/tilkendt før den 1. januar 2003.

Derudover skal du opfylde følgende betingelser:

  • Din formue må ikke overstige formuegrænsen for helbredstillæg. Du kan se formuegrænsen på borger.dk
  • Din personlige tillægsprocent skal være højere end 0
  • Sygesikringen skal give tilskud til den medicin eller behandling du søger helbredstillæg til.


Opfylder du betingelserne for at få helbredstillæg, får du tilsendt et tilskudskort, der viser hvor stor en del af dine udgifter kommunen dækker.

Ansøgning

Som pensionist kan du søge helbredstillæg til visse typer af medicin samt til behandlinger og undersøgelser hos:

  • Tandlæge
  • Fodterapeut
  • Fysioterapeut
  • Kiropraktor
  • Psykolog

Ved ansøgning om almindeligt helbredstillæg skal du, som udgangspunkt søge digitalt via pensionsguiden på borger.dk. Det er dog også muligt, at hente en papirblanket på borger.dk

Det er Udbetaling Danmark der har ansvaret for de indtægts- og formueoplysninger, som udgør det objektive grundlag for, om du som pensionist, er berettiget til at modtage et helbredskort. Derfor er det Udbetaling Danmark der behandler din ansøgning, men det er din kommune der udsteder helbredskortet.

Du kan søge om udvidet helbredstillæg til:

Ansøgning om udvidet helbredstillæg behandles fortsat af din bopælskommune. Når du ansøger om udvidet helbredstillæg skal vi samtidig have et prisoverslag fra optikeren, tandlægen/tandteknikeren eller fodterapeuten.

Hvis du ønsker, at søge om udvidet helbredstillæg kan du gøre dette via borger.dk/udvidethelbredstillæg

Helbredstillægget udgør, ved en tillægsprocent på 100, 85 % af din egenbetaling, efter sygesikringens tilskud er fratrukket. Er tillægsprocenten mindre end 100, bliver dit helbredstillæg nedsat.


Læs mere om regler om helbredstillæg på borger.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.