Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Hjælpemiddelrådgivningen i Ikast

"Velfærdshuset" har ændret placering og form og derfor har vi ændret navnet til Hjælpemiddelrådgivningen, da det siger meget mere præcist, hvad det er vi nu kan tilbyde.

Ændring af navn og placering

I det nye lokale i Administration Vest, Sjællandsgade 6, Ikast, vil Hjælpemiddelrådgivningen kunne tilbyde rådgivning og vejledning af borgere og skabe mulighed for konkret afprøvning af udvalgte hjælpemidler.

Der kan vises et mindre udpluk af småhjælpemidler frem, som kan gøre hverdagen lettere for borgere med nedsat funktionsevne. Borgerne vil kunne se hvad de selv kan gøre eller investere i, for at få hverdagen til at hænge bedre sammen ud fra tilgangen "Mestring af eget liv".

Borgeren vil kunne få rådgivning omkring afklaring og håndtering af udfordringer af daglige gøremål i hverdagen. Ergoterapeuten kan komme med input og forslag til hvordan udfordringerne kan løses, enten ved ændring af nogle rutiner, vejlede borgeren i selv at købe et hjælpemiddel, eller henvise dem til at søge kommunen om et konkret hjælpemiddel.

Vi vil fortsat kunne foretage de lettere sagsbehandlingssager når borgeren møder op i Hjælpemiddelrådgivningen. Det kunne fx være ansøgning om rollator, badebænk, toiletforhøjer, gribetang, gigt hjælpemidler, glidelagen m.m. Vi kan sagsbehandle ansøgningen og bestille dem til levering i hjemmet.

Dog vil borgeren ikke længere kunne få hjælpemidlet i hånden med det samme som tidligere i "Kvikservice" pga. manglende lagerplads.

Ligeledes har vi heller ikke længere mulighed for at tilbyde borgeren afprøvning af skylle-tørretoilet pga. manglende plads.

Åbningstider:

Hver tirsdag fra kl. 10-14.

Adressen er: 

Sjællandsgade 6, indgang A, 7430 Ikast

Se oversigtskort her.

Grupper er velkomne efter aftale:

Hvis I er en gruppe bedes I lave aftale inden. Kontakt for aftale: hjalpemidler@ikast-brande.dk

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.