Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Handicapbil

Der kan ydes støtte til bil til personer med en varig nedsat funktionsevne, der i væsentlig grad forringer evnen til at færdes uden brug af bil.

Du kan søge om støtte til bil i form af lån og tilskud efter servicelovens § 114, hvis du har en varig nedsat funktionsevne.

Du kan få bevilget støtte til køb af bil på trivsels-, erhvervs- eller uddannelsesmæssigt grundlag.

Den nedsatte funktionsevne skal i væsentlig grad forringe gangfunktionen eller i væsentlig grad vanskeliggøre muligheden for at opnå og fastholde et arbejde eller gennemføre en uddannelse uden brug af bil. 

Der skal være tale om et dagligt kørselsbehov, som ikke kan dækkes på anden vis.

Ansøgningsblanket findes i selvbetjeningsboksen til højre.

Når der er bevilget særlig indretning iht Bilbekendtgørelsen § 13, kan der ansøges om hjælp til reparationer af denne særlige indretning efter behov, når det ikke vedrører følger af almindeligt brug, f.eks rengøring og vedligeholdelse. Der skal rettes henvendelse til Ikast-Brande Kommune, inden reparationen foretages.

Har du spørgsmål kan henvendelse ske til:       

centralterapeuter@ikast-brande.dk

eller se kontaktperson nederst på siden.

Telefontiden er mandag-tirsdag, torsdag-fredag kl. 8.30 - 9.30

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.