Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Frit valg på hjælpemiddelområdet

Frit valg på hjælpemiddelområdet indebærer, at borgere, der får bevilget et hjælpemiddel, har mulighed for selv at købe et andet eller et dyrere hjælpemiddel. Det er dog en betingelse, at det ønskede hjælpemiddel opfylder de opstillede krav, som kommunens sagsbehandlere har opstillet.

Pr. 01.10.2010 blev §112 og §116 i Lov om Social Service ændret, således at borgerne fik mulighed for frit valg på hjælpemiddelområdet og på boligændringer.

Frit valg på boligændringsområdet betyder, at borgere, der får bevilget en boligændring, har mulighed for at vælge løsninger / materialer, der er dyrere end den løsning, som kommunen vurderer kan dække den nedsatte funktionsevne. Det er dog en betingelse, at den ønskede boligændring opfylder de opstillede krav, som kommunens sagsbehandlere har opstillet.

Vælger borgerne at benytte sig af frit valg på hjælpemidler, kan der blive en egenbetaling, som kommunen ikke har mulighed for at give støtte til. Det er en betingelse, at hjælpemidlet ikke er anskaffet før ansøgning. 

Ønsker du at søge om hjælpemidler: se under genbrugshjælpemidler.

Ønsker du at søge om en boligændring: se under boligændringer.

 

Find kontaktnr. nederst på siden eller skriv til

hjalpemidler@ikast-brande.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.