Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Frivillige tilbud

Frivillige er uundværlige på demensområdet, og deres aktiviteter og tilbud er med til at skabe gode oplevelser for personer med demens og deres pårørende. Er du på udkig efter nogle nogle aktiviteter skabt af frivillige, eller ønsker du selv at blive frivillig på demensområdet, kan du læse mere her på siden.

Ikast-Brande Kommune samarbejder med en lang række frivillige, der laver aktiviteter og tilbud for personer med demens og deres pårørende. Du kan i fanerne herunder læse mere:

Demens familievenner er en gruppe frivillige, der ønsker at give mulighed for, at man som pårørende kan være tryg ved at vide, at der er nogle sammen med den demente. De ønsker at give pårørende muligheden for et frirum. F.eks. ved at:

  • gå til en fritidsaktivitet/interesse
  • tage til tandlæge/læge/frisør
  • tage på familie-/vennebesøg

Demens familievenner kan også tage hjemmefra sammen med den demente.

Demens familievenner er et frivillig aflastningstilbud der kan sammenlignes med, hvad en god ven eller nabo vil tilbyde. Et besøg vil som udgangspunkt vare max. 4 timer, hvor den pårørende har mulighed for at få et frirum fra hverdagen.

Demens familievenner er en gruppe motiverede frivillige under Ældre Sagen, der alle har erfaring med demens og har en grundlæggende forståelse for, hvilke udfordringer der kan være i forbindelse med en demenssygdom.

Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring Demens familievenner og finde deres kontaktoplysninger i pjecen her

Solskinscaféen er et fristed for demente og deres pårørende, hvor man kan deltage i uforpligtende samvær og hygge mandag i ulige uger fra 14.00-16.00

Caféen er tænkt som et tilbud til pårørende og hjemmeboende demente samt ældre borgere i Brande, Nørre Snede og Ejstrupholm.

Aktiviteterne i caféen er etableret i samarbejde med frivillige fra Røde Kors, og deltagerne har mulighed for selv at være med til at præge indholdet. Arrangementerne er ofte med gæsteoplægsholder, og aktiviteterne spænder vidt lige fra rejsebeskrivelser, foredrag og erindringsoplevelser til sang, musik og udflugter.

Ud over "dagens program" er der altid god tid til en hyggelig snak over kaffen!

Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring Solskinscaféen og finde deres kontaktoplysninger i pjecen  her

Caféen er et tilbud til dig som savner samvær og hygge med andre ældre, og du er meget velkommen til at invitere dine pårørende med. Vi hygger om alle som kommer!

Selve caféen og aktiviteterne bliver drevet af frivillige fra Ældre Sagen Ikast. Caféen er tænkt som et fristed, med mulighed for uforpligtende samvær og hygge hver onsdag fra 14.30-16.00

Arrangementerne er ofte med gæsteoplægsholder, og aktiviteterne spænder vidt fra rejsebeskrivelser, erindringsbeskrivelser og foredrag til, sang og musik.

Ud over "dagens program" er der altid god tid til en hyggelig snak over kaffen!

Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring Café-eftermiddag på Rolighedsparken og finde deres kontaktoplysninger i pjecen her

Hyggemiddag er et tilbud, hvor der nydes en god middag i selskab med par, hvor af den ene er dement.

Frivillige sørger for mad, drikke og opvartning hele aftenene og det eneste I skal gøre, er at sætte jer til bords og nyde en lækker middag i selskab med andre par i samme situation.

Hyggemiddag foregår den sidste mandag i hver måned fra kl. ca. 17.30-20.00. 

Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring hyggemiddag på Bøgildlund og finde kontaktoplysninger i pjecen her

 

Ældresagen Ikast afholder den anden torsdag i måneden fra 14.30-16.30 dans som vi husker det.

Her danses til populære melodier kendt fra bl.a. Giro 413, drikkes kaffe og spises kage. Du kan komme alene eller som par. Kørestolsbrugere er også velkomne.

Har du spørgsmål eller ønsker at benytte dig af tilbuddet, kan læse mere omkring dans som vi husker det og finde kontaktoplysninger på ældresagens hjemmeside  her

 

 

Demensfrivillig

Demens familieven

Du er altid velkommen til at kontakte:

Frivillighedskoordinator Sundhed & Ældre
Pernille Dernburg Petersen
Tlf.: 99604433
Mail: pepet@ikast-brande.dk

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.