Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Aktiviteter og bevægelse

Har du en demenssygdom, så er det vigtigt med både fysisk og mental aktivitet. Det kan være med til at forsinke sygdommens udvikling. Ikast-Brande Kommune ønsker at tilbyde mennesker med demens og pårørende aktiviteter med henblik på at fremme fysisk og mental sundhed.

Ikast-Brande Kommune tilbyder flere forskellige fysiske aktiviter samt caféhygge og søndagsaktiviteter. Du kan læse mere om tilbudene i fanerne her:

Holdtræning på Harrild Hede er for dig, der ønsker at bevæge dig i naturen sammen med andre mennesker med demens. Vi starter med en kop kaffe/the og lidt frugt samt synger en sang. Efterfølgende vil der være en aktivitet, som styrker hjernen både kognitivt og fysisk. Herefter vil vi gå en tur på ca. 3-5 km afhængig af din gangdistance. Der vil være tilknyttet tværfagligt personale og frivillige chauffører på turen.

For dig, der: har en demenssygdom, selv varetager personlig hygiejne og kan gå selvstændigt uden hjælpemiddel (stok eller gangstave undtaget)

Tidspunkt: Mandag formiddag

Pris: 20 kr. pr./gang

Kørsel: Er inkluderet i tilbuddet. Du bliver hentet og bragt ved egen hoveddør.

Medbring: Fodtøj du kan holde til at gå i og praktisk tøj, da vi træner udendørs uanset vejret.

Er du interesseret i at høre mere om tilbuddet eller ønsker du at deltage så kontakt:

Demensfysioterapeut Natacha Hald
Tlf.:20720363 

Se vores flyer her: 

Pjece Harrild Hede 2019

Cykelhold er for dig, der gerne vil cykle og måske har cyklet på et tidligere tidspunkt i dit liv. Vi starter med at cykle på konditionscykler på Bøgildlund. Der er fokus på at få pulsen op og få sved på panden, men der bliver samtidig taget hensyn til netop dit niveau. Efterfølgende træner vi hukommelsen og får derefter en kop kaffe/the sammen i hyggeligt samvær.

For dig, der: har en demenssygdom, selv varetager personlig hygiejne og kan gå selvstændigt med eller uden hjælpemiddel

Tidspunkt: Tirsdag kl. 10.00-11.30

Sted:  Vi mødes på Bøgildlund, Bøgildvej 100, 7430 Ikast 

Pris: 10kr. pr./gang

Medbring: Tøj du kan cykle i

Er du interesseret i at høre mere om tilbuddet, kontakt:

Demensfysioterapeut Natacha Hald
Tlf.: 20720363

Se vores flyer her:

Cykelhold

Vi tilbyder aktivitet på Ruskjærholm, hvor vi starter med at gå en tur i den lokale skov på ca. 2-3 km. Efterfølgende vil der være aktiviteter, som både træner kroppen fysisk og kognitivt, f.eks. hukommelsen. Til sidst vil der være kaffe/the og snacks, hvor der er mulighed for en hyggelig snak med andre, der er i samme situation som jer.

For dig, der: har en demenssygdom, selv varetager personlig hygiejne og kan gå selvstændigt uden hjælpemiddel (stok eller gangstave undtaget) samt pårørende, hvad enten du er ægtefælle, datter, søn, nabo, ven eller lignende.

Tidspunkt: Onsdag kl. 14.00-16.00

Pris: 15 kr. pr. person pr. gang.

Sted: Vi mødes på Ruskjærholm, Ruskærvej 19, 7441 Bording

Medbring: Fodtøj du kan holde til at gå i og praktisk tøj, da vi træner udendørs uanset vejret.

Er du interesseret i at høre mere om tilbuddet, kontakt:

Demensfysioterapeut Natacha Hald
Tlf.: 20720363 

eller

Pårørendekonsulent Alis Nielsen
Tlf.: 22667838

Se vores flyer her:

Pjece Ruskjærholm 2019

Caféhygge er for dig med demens og dine pårørende. Der laves forskellige aktiviteter og du har mulighed for at møde ligesindede. Der bliver serveret kaffe og kage. Caféhygge koster 20 kr. pr. person.

Caféhygge afholdes i Bording og Brande.

I Bording afholdes Caféhygge tirsdag hver 4. uge på Kærmindeparken, Kærmindevej 13, 7441 Bording og i Brande afholdes Caféhygge onsdag hver 4. uge på Brandlundparken, Brandlundparken 1, 7330 Brande.

Hvis du og dine pårørende er interesseret i at deltage i caféhygge skal I kontakte pårørende konsulent Alis Nielsen på Tlf.: 22667838 eller Mail: alini@ikast-brande.dk

 

 

Ikast-Brande Kommune tilbyder søndagsaktiviteter til forskellige steder i nærområdet af en varighed på 6-8 timer. Aktiviteterne kan eksempelvis være: 

  • En tur i skoven
  • Et besøg i nærmeste storbyer
  • Seværdigheder i nærområdet.

Der er ikke kørsel inkluderet i tibuddet.

Ønsker du at høre nærmere omkring de forskellige aktiviteter kan du kontakte:

Demenskonsulent Tina Lundsgaard-Leth
Tlf.: 99603155
Mail: tinlu@ikast-brande.dk 

eller

Pårørendekonsulent Alis Nielsen
Tlf.: 22667838
Mail: alini@ikast-brande.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.