Gå til hovedindhold

Ikast-Brande Kommune sender opråb til ministeren: Ankestyrelsen overtræder sine beføjelser og spilder borgernes penge

Borgmester Ib Lauritsen sender på vegne af et enigt byråd i Ikast-Brande Kommune et opråb til Social- og Boligminister, Pernille Rosenkrantz-Theil.
Ikast-Brande Kommune mener, at Ankestyrelsen overtræder sine beføjelser.

02. maj 2024
  • Læs op

Indhold

    Sagen handler om, at Ankestyrelsen har pålagt kommunen at få foretaget nogle specifikke undersøgelser, som Ankestyrelsen ikke har lovgrundlag for at kræve. Undersøgelser som i den konkrete sag var meningsløse, og som i øvrigt let kunne løbe op i 150.000 kroner pr. styk.

    Da Ikast-Brande Kommune - efter Ankestyrelsens opfattelse - ikke fulgte befalingen, blev kommunen indberettet for Tilsynet med kommunerne. Byrådets medlemmer blev herefter stillet i udsigt, at de ville få tildelt personlige bøder, hvis ikke kommunen rettede ind. Kommunen forsøgte at imødekomme Ankestyrelsens krav, og det satte sagen i bero.

    Da kommunens nye svar til Ankestyrelsen heller ikke blev godtaget, opstod der en ny tilsynssag med udsigt til tvangsbøder til byrådsmedlemmerne. Denne gang bad kommunen Ankestyrelsen om præcist at redegøre for, hvilke informationer der manglede i sagen.

    Efter godt 3 måneder svarede Ankestyrelsen, at de havde fundet ud af, at de ikke havde grundlag for at give kommunen et pålæg.

    I april 2024 - næsten to år efter sagens begyndelse - blev sagen derfor lukket.

    Tilbage står kommunen med frustration og undren over hele sagsforløbet. 
    Samt en stor regning for de mange arbejdstimer, der er brugt til udarbejdelse af svar, dagsordensforberedelser, otte behandlinger i Børne & Ungeudvalget, tre byrådsbehandlinger og udgifter til juridisk bistand.

     

    For yderligere information, kontakt: